Gastronomie
O platformě
Bezplatná platforma určená majitelům a provozovatelům malých restaurací a výčepů provozovaná AMSP ČR
Hlavní cíle
- Vytvořit zázemí pro malé provozovatele stravovacích zařízení a sjednocení jejich zájmů
- Odlišit potřeby a požadavky velkých restaurací a hotelů od živnostníků a malých firem
- Snížit administrativu pro malé provozovatele (provozovny do 200m2)
- Vytvořit specifický režim podpory provozoven v tzv. nerozvinutých obcích
- Legislativní řešení trhu sdílené ekonomiky
- Zviditelňování malých provozoven v oblasti gastro
- Systematický sběr a vyhodnocování dat segmentu malé gastro
Mise
Udržení a rozvoj malých restaurací a ubytovacích zařízení, jakožto základny regionálních služeb měst a obcí, rozvoje venkova a turistického ruchu
Cílová skupina
Malé restaurace, výčepy, občerstvení, bufety, malá ubytovací zařízení
Témata
Dokumenty ke stažení
Marketingový a obchodní maják v době neomezených možností ZDE
STRATEGIE UDRŽITELNOSTI AMSP ČR
Společenská odpovědnost firem (CSR – Corporate Social Responsibility) je dobrovolný závazek firmy chovat se ohleduplně nejen ke společnosti, ale také k životnímu prostředí. Podle definice Zelené knihy, kterou vydala Evropská komise v ČR v roce 2001 je: Společenská odpovědnost firem dobrovolně integruje sociální a ekologické ohledy do podnikatelských činností firmy, a to ve spolupráci se zainteresovanými stranami podniku neboli stakeholdery.
️AMSP ČR se k tomuto konceptu hrdě hlásí
AMSP ČR má ještě řadu dalších projektů pro jednotlivé cílové skupiny:
- Pro řemeslníky – Fandíme řemeslu, viz www.fandimeremeslu.cz
- Pro rodinné firmy a živnosti – Rodinná firma, viz www.rodinnafirma.net
- Pro ženy-podnikatelky – Podnikavá žena, viz www.podnikavazena.cz
- Pro začínající podnikatele – Svou cestou, viz www.svou-cestou.cz
- Pro podnikatele 55+ – Silver Business, viz www.silverbusiness.cz
- Pro maloobchodníky – Malý obchod, viz www.maly-obchod.cz
- Pro zájemce o digitalizaci – viz www.digitalizacemsp.cz
- Pro lokální pěstitele a producenty – A teď česky, viz www.atedcesky.cz
Aktuality
Gastronomický podcast Luboše Kastnera s Pavlínou Louženskou
Co se děje kolem českého gastra podle zakladatelky platformy #Holkyz Marketingu? Co nás učí globální trendy o budoucnosti stravování? V novém díle gastronomického podcastu se dozvíte, jaké trendy Pavlína předpovídá, proč je důležité sledovat early adopters a třeba jaké faktory ovlivňují stravovací návyky generace Z. A nejen to! Více na: Pavlína Louženská, #HolkyzMarketingu – Co… více »
Česko platí kartou – Vy ještě váháte? Vyzkoušejte 6 měsíců platební terminál či bránu zdarma!
Aktivita s názvem “Česko platí kartou” je společným projektem několika subjektů, které si kladou za cíl podpořit placení kartou. Přijímání platebních karet stále ještě není všude samozřejmostí, i když mezi námi je už velká většina zákazníků, kteří platí kartou v 99 % nákupů zboží či služeb. Doba přeje placení kartou a nosit u sebe hotovost… více »
4. ročník Studuj gastro představil vítězné školy
U příležitosti gastronomické konference GastroTek pořádané 13. dubna 2024 v rámci druhého ročníku akce Makro Czech Gastro Fest byly slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Studuj gastro. Program je určen středním gastronomickým školám napříč Českou republikou, které se snaží výhradně přes sociální sítě motivovat studenty posledních ročníků základních škol ke středoškolskému studiu gastronomie. Za organizací soutěže stojí Asociace… více »
Finalisté 4. ročníku Studuj gastro vybráni!
Je nám ctí vyhlásit, že máme konečně vybráno! Tři postupující školy do finále si svůj postup jednoznačně zaslouží! Zároveň musíme pochválit všech TOP 10, protože to bylo opravdu těsné. Všechny školy se letos tak snažily, že to dalo porotě pořádně zabrat. Ačkoli jich sedm do finále nepostoupilo, je skvělé, že měli studenti i pedagogové možnost ukázat,… více »