Jihočeské Jerky nabízí sušené hovězí, krůtí a dokonce i kapří maso

Snažíte se dodržovat zásady zdravého životního stylu? Možná jste už narazili na sušené maso Jerky, které ručně vyrábí jihočeská rodinná firma Confis CZ. Maso je bez lepku a jde o čistou svalovinu. K zauzeným páskům využívají hovězí, vepřové, krůtí, zvěřinové a dokonce jako první na světě zvládla česká společnost vyrobit sušené maso i z třeboňského kapra.

Kdo by neznal sušené maso Jihočeské Jerky – respektive sušené zauzené pásky hovězího, vepřového, kapřího, krůtího a zvěřinového masa? Tato lahodná masová svačinka sbalená na cesty je ideální pro sportovce, vyznavače zdravého životního stylu a pro lidi, kterým není jedno, co jí.

Jihočeské Jerky – PROČ?

  • Jsou ze 100% čisté svaloviny, mají vyšší energetickou hodnotu.
  • Konzervanty nahrazuje mořská sůl. Varianta Natur je díky tomu zdravější. Neobsahují žádná éčka a glutamáty. Jsou bez lepku.
  • Vznikají kompletně na jihu Čech, kde malá rodinná firma získává maso od místních dodavatelů.
  • Patentovaná a kompletně ruční výroba.

 

Jak to všechno začalo?

…“Jerky? Proč zrovna budeme dělat Jerky, a k tomu Jihočeské? Odpověď je jednoduchá - na zahraničních cestách jsme tento výrobek  potkávali a u nás se vyskytoval v takové míře asi jako šafrán na loukách. Víme, jak se poslední dobou rozrůstá trend ve zdravé výživě, zdravém životním stylu, turistice, fitness, atd. Tak jsme si řekli, že chceme vyrábět produkt, který má k výše jmenovanému blízko a v roce 2011 padla volba na sušené maso. A jihočeské proto, že jsme chtěli udělat regionální potravinu, kde budeme suroviny brát od místních dodavatelů a tím i podporovat český chov a výrobu. Zúčastnili jsme se i několika regionálních soutěží, abychom podpořili kvalitu a hodnotu našeho výrobku, kde se nám podařilo získat různá ocenění.

POTRPÍTE si na kvalitu? MY TAKÉ.

 

Nejsme žádná korporace či člen nějaké velké skupiny, ale jsme malá rodinná firma o pár zaměstnancích, kteří se snaží zákazníkům nabídnout to nejlepší, co umíme vyrobit. Výroba se provádí v Mostkách u Kaplice, kde je veškeré zázemí pro výrobu Jihočeských Jerek. Vše se dělá ručně od počáteční výroby, po finální balení, etiketování a následnou distribuci. V dnešní době samozřejmě není lehké s žádným, byť sebekvalitnějším výrobkem prorazit, ale od doby kdy jsme výrobu začali, se počty prodaných kusů do Vašich rukou jenom zvyšují, a to je důkaz i pro nás, že děláme smysluplnou věc, kterou oceníte Vy, naši zákazníci…[1]

Jako první na světě zvládli vyrobit sušené maso z třeboňského kapra.  Používají zvláštní koření. Nápad vznikl u amatérských rybářů, kteří chytají na udici a jezdí do Norska. Místní rybáři používají zvláštní druh pepře a směs přírodního koření. A konzervace? Zauzení kouřem, které umožní zachovat vysoký obsah rybího tuku omega-3 a omega-6 mastných kyselin. [2]

Novinka pro děti? Lahodné sušené zauzené pásky čisté svaloviny krůtího masa. Ještě měkčí pro lepší kousání, které svým minimálním obsahem soli 1,5g / 100  splňují „pamlskovou vyhlášku“ ministerstva školství.

 

 

Confis CZ s.r.o.

Sídlo firmy: 37371 Rudolfov, Okružní 444/19

Datum vzniku:  5.9.2011[3]

 

Provozovna, sklad -  Hlinsko 47, 370 01 Rudolfov

 

Tel.: 739 588 156, Email: eshop@jihoceskejerky.cz[4]

 

Autor: AMSP ČR. Ing. Naděžda Petrů, Ph.D. Manažer marketingové komunikace pro projekt Rok rodinného podnikání 2018. Tel. 736 528 436. e-mail: petru@amsp.cz.

 


[1] https://www.jihoceskejerky.cz/cz/jihoceske-jerky-susene-maso-jak-to-zacalo-ohlasy-v-mediich-a-oceneni/10/

[2] BENEŠ, Martin. Jerky, zdravá pochoutka nejen pro výletníky. Dostupné z https://www.jihoceskejerky.cz/cz/jihoceske-jerky-susene-maso-jak-to-zacalo-ohlasy-v-mediich-a-oceneni/10/

[3] Údaje byly ověřeny v databázi ekonomických subjektů ARES  23.11.2018

[4] https://www.jihoceskejerky.cz/cz/kontakty/9/